Saturday, May 21, 2016

Misi Pencarian Slow Juicer

Bila bukak Go Shop je nampak promo jual slow juicer Hurom...pi aeon pun ada org buat demo slow juicer macam2 jenis brand...mulalah hati ni dah tergoda dengan slow juicer. Mana taknya dah la tak payah bubuh air..rasa pulak memang pure rasa buah..pekat...urmmm... pastu mulalah misi membuat research dan pencarian slow juicer ni.

Google punya google dapatla info slow juicer yang best2 tapi harga mak datok memang diluar bajet aku la huhu... tengok brand Panasonic dia kecik je slim melim sama bentuk dengan Tefal punya. Panasonic ni best...ada satu part dia (ape entah nama part dia tu) bila kita sejukkan dalam freezer n attach ke slow juicer..jus yang keluar nanti automatik sejuk tak perlu masuk fridge or letak ais dah. Brand Panasonic ni pun orang dah memang familiar dengan barang2nya jenis heavy duty & tahan lama. Tapi bila aku start survey harga dia.. mak aihh...RM700++. Memang terus aku tengok brand lain pulak.

Ni Tefal.. cantik kan dia punya cutting

Ni Panasonic punya... yang biru tu la part yang boleh sejukkan jus tu


Pastu trylah research Hurom pulak. Best jugak brand ni...boleh masuk sebiji terus buah epal. Tempat masuk buah dia memang besar. Tempat collector jus dia pun besar n ada paip yang kita boleh kawal untuk keluarkan jus..tapi harganya lagi la.. RM1000++.. Disebabkan harga kedua-dua tu diluar bajet aku..aku pun tryla search kt mudah.my & carousell. Tapi semua harga pun lebih kurang tu walaupun preloved. haha sedihhh...


Hurom yang femes kat TV

Tengah2 search tu aku ternampak orang jual slow juicer philips... Tengok je bentuk dia lain dari yang lain sampai aku konpius betul ke slow juicer. Dah berjaya tengok review kat youtube & blog. Aku pun decide la nak beli dari orang yang iklan Philips slow juicer tu. Tengok harga market around RM400++. Seller tu jual just RM200 je dahla tak pernah guna sebab dia dapat benda tu free beli barang elektrik lain. Aku pun pi la self pickup kat rumah dia kat Jelatek.

Ni lah dia hasilnya... Ta Daaa......


Bentuk slow juicer Philips ni memang lain dari yang lain..tapi alhamdulillah puas hati..sebab still berfungsi sebagai slow juicer... jus pekat & no water added. Dia ada reverse function untuk lebih perahan. 


Ni resepi jus epal hijau + celery...sesuai untuk menurunkan darah tinggi

Gambar close up dari google

Sejak2 ada slow juicer ni semangat betul Mr.H buat jus. Memang niat nak cari benda ni pun sebab dia. Kira jus ni cara lebih organic la instead of makan ubat. BTW memang aku suggest la beli slow juicer. Korang akan rasa nikmatnya jus sebenar. Boleh la senaraikan resepi2 campuran buah yang sesuai untuk remedy yang korang perlukan. 



Ni Beet Root @ ubi bit..buat jus memang cantik betul warnanya..boleh google khasiat dia.

0 comments:

Post a Comment